A kedvező ÁR / ÉRTÉK ARÁNY az egyik legfontosabb dolog. Ezért a legjobb megoldás sokszor, ha találunk a rengeteg 30-60%-os AKCIÓS szállás között olyat ami szimpatikus és jó síhelyen van. Majd lefoglaljuk és oda utazunk egy profi síoktatóval. EZ A KONCEPCIÓNK EGYIK LÉNYEGE. Így a végén sok esetben KEDVEZŐBB ÁRON jön ki a síelés SÍOKTATÓVAL EGYÜTT, mint egy szervezett út esetében.

Engedd meg, hogy néhány praktikus és fontos dologra hívjam fel a figyelmedet, mielőtt útnak indulnál a hatalmas osztrák Alpok irányába:

  • Gyerekeket 5-6 éves kortól érdemes síiskolába beíratni. (Én is 5,5 éves korukban vittem először a gyerekeimet.) Ekkor már értik és meg is tudják csinálni amit kérnek tőlük, nem sírnak a szüleik után, stb.
  • Felnőttnek sosem késő elkezdeni a világ egyik legszebb és legegészségesebb sportját.
  • Az első 1-2 évben Magyarországon is kiválóan meg lehet tanulni az alapokat, ha egy gyerkőc rendszeresen (heti 1-2 alkalommal) jár a síiskolába a műanyag pályákra.
  • Felnőtteknek is jót tesz egy ilyen előképzés, mielőtt hozzám jönnek tanulni.
  • Amikor már megvan egy jó síiskolás alap, akkor érdemes külföldre (leginkább Ausztriába) menni síelni és ott megtanulni igazán jól “élesben”. Valódi havon, sok ember között, különféle lifteken, nagyobb pályarendszeren, stb.
  • Öltözködés legyen mindig réteges és vízhatlan. (Jó minőségű síruha, lehetőleg 5 ujjas síkesztyű, thermo sapka és sál, magas szárú vastag sízokni és egy jó síszemüveg, esetleg símaszk a szeles napokra.
  • A gyerekeknek a bukósisak is kötelező!
  • A túlöltözést, illetve a gyerekek túlöltöztetését érdemes elkerülni, mert komoly munkát végzünk a sípályán, amiben általában mindenki megizzad…
  • Felszerelés (síléc és sícipő, valamint a síbot) kiválasztása is nagyon fontos dolog, így érdemes rá odafigyelni és szakember segítségét is igénybe venni. Természetesen ebben is szívesen segítek adott esetben. A sícipőt csak hosszú ideig tartó próba után érdemes megvenni, vagy lehet hogy az első alkalommal csak bérelni. Csak akkor, ha nem nyom sehol, mert annál rosszabb csak kevés dolog van.

Biztosítás kötése mindenkinek javasolt. A sízés mindenképpen veszélyes üzem, ezért érdemes pár ezer forintért Magyarországon megfelelő síbiztosítást kötni, pl. www.uniqa.hu biztosítónál.

Van KÉRDÉSEM!

Érdemes már most gondolni a nyárra, hogy felejthetetlen programokkal és fantasztikus helyen tölthesd a szünidőt / szabadságot!

Vitorlázz a Balatonon, vagy az Adrián!

Szeretnék VITORLÁZNI!

Szervezek egy emlékezetes CSAPATÉPÍTŐ VITORLÁZÁSt, vagy bringatúrát a Balatonon!

LEÁNYBÚCSÚt / LEGÉNYBÚCSÚt szervezet a barátomnak a Balatonon!

Idén házasodok. Szeretnék egy emlékezetes NÁSZHAJÓZÁST – vitorlázást, fotózással egy LUXUSHAJÓN!